Bilder som berör

Ett vanligt argument bland dem som inte gillar vissa konstverk eller konst i allmänhet är att det är fullkomligen överflödigt, något som inte har värde. När ett berömt konstverk auktioneras bort för ett högt belopp höjs det på ögonbryn och rynkas på näsor. Om de ser en modern tavla kommenterar vissa att de hade kunnat måla exakt samma sak och undrar vad poängen är med foton, det är ju bara avbildningar.

Vad som här glöms bort är att konst är så mycket mer än bara material, färger och mönster – det är en hel känslovärld för både konstnären och betraktaren. Definitionen av konst är inte nödvändigtvis att det är något estetiskt vackert eller att det gjorts med stor skicklig handfärdighet, utan snarare att det väcker tankar, emotioner och ofta provocerar. Att fylla sitt hem med vackra konstverk i form av posters från BGA.se berikar både dina omgivningar och din inre värld. Och det är det som är magin med konst!

Förstå vikten av konst

Konst är viktigt av flera anledningar, inte minst för att ge uttryck för känslor och bearbeta sorg och behövs för att stärka ett samhälle. För att konst verkligen ska uppskattas krävs dock inte sällan att du gräver lite i den, exempelvis att du lär dig om konstnären, tiden som verket skapades i och vad bilden uttrycker. Mycket handlar också om dig och dina erfarenheter och vilka associationer ett visst konstverk ger.

Det finns flera tillvägagångssätt för att förstå vad som är bra konst men det handlar mer om vad den betyder för dig och konstnärens kreativitet än hur mycket ett specifikt verk är värt. Ett sätt kan vara att försöka sig på att skapa själv, vilket är ett kul och givande sätt att utveckla både sina talanger och tankar på.