Lyckas som konstnär!

Det finns generellt två sätt att definiera hur och om du har lyckats som konstnär. Det ena sättet baserar sig på att du är omdiskuterad och uppskattad och det andra sättet baserar sig på att du lyckas tjäna mycket pengar på din konst. Ibland går de två sätten hand i hand och ibland gör de inte det.

Tjäna pengar på din konst

Det finns olika sätt att gå tillväga om du vill tjäna pengar på din konst. Du kan exempelvis välja att ta uppdrag och hjälpa företag designa olika trycksaker eller så kan du upplysa den kommun du bor i om dina konstverk.

Som egenföretagare, oavsett bransch, är det bra att hålla koll på olika sätt som du kan spara pengar på. Exempelvis kan du välja att handla ditt kontorsmaterial på officedepot.se för att säkerställa att du både får valuta för pengarna och att du inte spenderar för mycket pengar. Det är också en viktig aspekt om du vill tjäna pengar på och leva av din konst.

Skapa debatt med din konst

En konstnär som verkligen lyckats med konststycket att skapa en debatt med sin konst är Banksy; det finns en pågående debatt både om konstnären och konstverken. Det är verkligen någon att ta inspiration från om du vill lyckas skapa debatt med din konst.

Det går förstås att göra på andra sätt också. Exempelvis kan det vara bra att gå en konstutbildning för att hitta nya tekniker och nya sätt att arbeta med konst på.

Att vara konstnär är delvis att vara en del av en pågående debatt också. Det är vetenskapligt bevisat att ett samhället är beroende av konst för att fungera. Samtidigt saknas det alltid pengar till både konsten och kulturen.