ABBA återförenas som hologram

Sedan den sista studioinspelningen 1982 har fans över hela världen hoppats på en återförening. Kan deras önskningar gå i uppfyllelse? Både ja och nej. ABBAs medlemmar säger fortfarande bestämt att det inte blir någon återförening, men nu kan deras fans få det näst bästa genom hologram. Enligt bandets Facebook-sida kan det bli aktuellt med en virtuell version av Agnetha, Björn, Benny och Anni-Frid, och alla fyra förväntas medverka i att skapa den högteknologiska showen som ska kombinera musik och visuella effekter för att ge ABBAs fans en helt ny upplevelse.

En kombination av teknologi och musik

Abba återuppstår nu i form av ett hologram, och sägs diskutera den nya showen med musikmogulen Simon Fuller. Fuller ligger bland annat bakom de enormt populära programmen ”So You Think You Can Dance” och ”Idol”, och är även känd som mannen som skapade Spice Girls. Nu ska han tillsammans med ABBA producera en show som kombinerar bandets hits med spännande teknologi. Bandet blir inte de första som återskapats som hologram, då Frank Sinatra, Michael Jackson, Elvis Presley och fler har återupplivats med tekniken. Men eftersom alla bandets fyra medlemmar är kreativt engagerade i projektet kan deras fans se fram emot något utöver det vanliga.

Sveriges största musikexport genom tiderna

Från debuten med ”Ring Ring” 1973 gick ABBA vidare till att vinna Eurovision och sedan hela vägen till Rock and Roll Hall of Fame år 2010. Deras enorma popularitet spridde sig över hela världen, och de var Sveriges första internationella succé i musikbranschen. Trots bandets enorma framgång över mer än ett årtionde splittrades gruppen 1982. Sedan dess har de fortsatt att sälja otaliga skivor, med samlingar och nya upplagor. Dessutom har medlemmarna arbetat på otaliga soloprojekt och till och med öppnat ett museum.Trots alla framgångsrika soloprojekt, musikaler och filmer har ABBAs fans länge längtat efter en återförening. Nu återstår bara att hålla tummarna för att den nya showen kan leva upp till förväntningarna.