Center for the Holographic Art

År 2013 öppnade ett nytt spännande center i Queens i New York: ett hologramcenter. Centret kunde öppna tack vare donationer från konstorganisationen No Longer Empty, då man med pengarna kunde hyra lokalen i Queens där centret nu är under 12 månader, med förhoppningen att kunna göra det till en permanent hemvist. På centret kan besökare uppleva de många olika sätt som hologramkonst kan ta sig uttryck, men centret är inte bara en utställning, utan ett verkligt centrum för hologram, där konstnärer och intresserade kan samlas, lära sig om hologram och utbyta erfarenheter. Centret erbjuder till exempel kurser i holografikonst. Deras strävan är att förespråka och utveckla holografi som ett konstmedium. Förutom att föra allmänheten närmare holografi genom utställningar och kurser samarbetar centret också med etablerade konstnärer för att de ska kunna utveckla sina färdigheter i mediet.Rainbow_hologram

Centret drivs av Martina Mrongovius. Hon är en australiensk konstnär och designer som har en bakgrund som fysiker. Hon hade tidigare erfarenhet av att arbeta med olika centrum för holografi, då hon bland annat varit gästkonstnär på det koreanska HoloCentret och Academy of Media Arts i Köln ett flertal gånger. Hon har också arbetat på The Holographic Image Studio i London under 2002. År 2008 flyttade hon till New York för att arbeta med hologramcentret i Queens, samtidigt som hon doktorerar inom ämnet holografiska bilder.

Centret hade dock funnits i olika utformningar ända sedan 1998. Den tidigare direktören för centret var en av de konstnärer som var med och grundade det så långt tillbaka i tiden: Ana Maria Nicholson. Nicholson har också hon doktorerat, och har arbetat med holografi sedan 1973. Hon är en högt ansedd holografikonstnär, och har genom sin karriär bland annat arbetat som direktörsassistent på Center of Experimental Holography vid University of Hawaii, och lett porträttstudion på New York’s museum of Holography.

För skolor, företag och andra institutioner som Center for the Holographic Art, som inte har möjlighet att ha flera IT-tekniker anställda men ändå har behov av att arbeta med datorer dagligen, kan VPS vara en bra lösning. För att ordna en VPS-lösning för ditt företag eller organisation kan du gå in på Misshosting.se.